Diving Club

More Website Templates @ TemplateMonster.com. August20, 2012!

BAŠKA VODA

Baška Voda se smjestila podno veličanstvenog masiva planine Biokovo. Poznata je po  bijelim šljunčanim plažama okruženim gustom borovom šumom.  Po arheološkim nalazima ovo područje je bilo naseljeno 4000 godina prije Krista a glavni motiv za naseljavanje prostora današnje Baške Vode je bio izvor pitke vode. Ime Baška Voda prvi put se spominje 1688.g. a prva javna građevina na ovom području je bila kasnobarkona crkvica Sv. Lovre. Osim poljodjelstva stanovništvo se tu bavilo ribarstvom i pomorstvom. Od povijesnih spomenika posjetite crkvicu Sv. Lovre (kasno-barokna građevina iz 1750 godine, nikla je temeljima antičke građevine), crkvu Sv. Nikole (izgrađena 1889 godine, sagrađena u neoromaničkom stilu, i čuva vrijedne vitraje Josipa Botterija Dinija kao i slikane postaje Križnoga puta Josipa Bifela), crkvu Sv. Roka (datira iz XV stoljeća i izgrađena je u gotikom stilu), crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije (datira iz 1636 godine i izgrađena je u kasno-baroknom stilu), crkvu Svih Svetih (iz 1999), kip Sv. Nikole i mnoge druge. Ako se želite bolje upoznati s burnom prošlošću Baške Vode posjetite arheološki muzej zbirki, Malakološki muzej i galeriju MGD.

Ljubitelji sporta mogu uživati u nogometu, tenisu, rukometu, malom nogometu, košarci, boćanju, odbojci na pijesku, parasailingu, brdskom biciklizmu, šetnji, paraglidingu, planinarenju, slobodnom penjanju, jedrenju na dasci, skijanju na vodi, ronjenju i drugim aktivnostima. Tijekom ljeta u Baškoj Vodi organiziraju se razne fešte kao što su ribarske večeri, večeri klapske pjesme, folklorne večeri i razni koncerti. Oni željni provoda do ranih jutarnjih sati mogu se zabaviti u jednom od noćnih barova na plaži ili na brojnim plesnim terasama. Ukoliko želite razgledati okolicu Baška Voda vam pruža mogućnosti jednodnevnog izleta. Uputite se i posjetite ljepote parka prirode Biokovo (15km), ljepote kanjona Cetine (25km), svetište Međugorje, Modro i Crveno jezero i slap Velika Gubavica.  Ako ste zaljubljenik u gastronomiju i želite isprobati Dalmatinsku kuhinju i razne specijalitete ovoga kraja posjetite neke od brojnih restorana i konoba.

Opustite se i zaboravite sve brige u hladu palmi i borova, u laganoj šetnji uz more, u društvu onih koji Vas vole. Udahnite zdravlje punim plućima i zaronite u mirise rose na iglicama borova, listu loze, maslina i palmi, te otkrijte zašto je davno zapisano da ovdje i čovjek na umoru ponovno oživljava!

APARTMANI

AP 2+0

 

AP 2+1

 

AP 4+0

 

AP 4+2